Loft

Mit kell tudni a loft lakberendezési stílusról?

A stílusra gyárépületekre emlékeztető nagy belmagasság jellemző, válaszfalak nélkül, mindössze egy hatalmas térben berendezett otthon, óriási ablakokkal.

A loft lakások a nagy ablakfelületeknek köszönhetően rendkívül világosak, napfényesek. A hatalmas tér nagy szabadságérzetet kelt, melyet az indusztriális elemek tesznek még rendhagyóbbá. Beton, és téglafalak, látványos csőrendszerek, oszlopok, gerendák, masszív, funkcionális, magas minőségű berendezés.

Ha loft stílusban szeretné berendezni az otthonát, vannak dolgok, amikről le kell mondania, mint a függönyözés, a burkolatok, az elkülönített helyiségek. Ez sajnos nem jelenti azt, hogy rengeteget fog spórolni, sőt! A berendezést illetően a stílus ugyanis megköveteli az egyszerűség, és a funkcionalitás mellett a magas minőséget, ami bizony sokba kerül. A hatalmas térnek köszönhetően a bútorok lehetnek az átlagosnál jóval nagyobb méretűek, általában maszkulin anyagokból, mint a tömörfa, a fém, vagy a rozsdamentes acél. Egyes bútoroknál, kiegészítőknél a természetes anyagok is megjelennek. A stílus összhatásában szabadságérzetet kelt, letisztult, funkcionális, minőségi, exkluzív, rendkívül kifinomult ízlésre vall.

A legfontosabbak tehát: összenyitott terek, beton-, és téglafalak, csőrendszerek, minőségi berendezés

Színei: szürke, fehér, (tégla), természetes színek

Anyagai: beton, tégla, acél, üveg, fa, bőr